Si të mbeteni shtatzënë shpejt duke pasur menstruacione të parregullta

2018-04-07 në ora 06:35

Nëse keni perioda të parregullta, çfarë mund të bëni për të përmisuar shanset për të mbetur shtatëzënë?

Së pari, gjëja më e rëndësishme është që të përpiqeni të rivendosni disa rregulla në ciklin tuaj dhe të rrisni frekuencën e ovulimit.

Për fat të mirë, duke bërë disa gjëra të thjeshta, ndryshimet në mënyrën e jetesës mund t’ju ndihmojnë të mbani balancën e hormoneve tuaja, transmeton Gazeta Shneta.

-Hani një dietë të shëndetshme dhe të balancuar: mundohuni që të hani më shumë gruta dhe perime dhe të shmanngi ushqimet që janë të larta në karbohidrate dhe në yndyra të rafinuara.

-Të arrihet një peshë e shëndetshme: nëse jeni mbipeshë, humbja e disa kilogramëve përmes një kufizimi të moderuar të kalorive dhe stërvitjes mund të jetë shumë e dobishme.

-Ushtroni rregullisht dhe në mënyrë të moderuar: Stërvitja e rregullt është çelësi i fertilitetit. Nga ana tjetër, ushtrimi shumë i madh që është tepër i fuqishëm mund të ketë ndikim negativ.

Hapi i radhës, por shumë i rëndësishëm do të jetë identifikimi i periodave tuaja./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *