Si të luftojmë celulitin: Produktet dhe metodat

2019-08-14 në ora 15:01

Dimensionet janë të adhurueshme – derisa të fillojë të shfaqen pjesa “zbukuruese” në mollaqe, bark, ose kofshë. Po flasim për celulitin, natyrisht.

Quhet edhe pankikulopatia fibrosklerotike edematoze – kjo topografi e lëkurës e zbehtë, e pjekur ose e pabarabartë zhvillohet kur lobulat e yndyrës normale fryhen dhe zgjaten përmes tufave fibroze të indit lidhës që ndodhen brenda dhe nën lëkurë shkruan WebMD.

Celuliti është plotësisht normal dhe prek pothuajse të gjitha gratë – dhe shumë burra si dhe fëmijë, poashtu.

Gjinia, gjenetika, hormonet, përbërja dhe sasia yndyrore natyrale e trupit tonë, si dhe inflamacioni mendohet se të gjithë luajnë një rol në formimin e celulitit përcjell Gazeta Shneta.

-Atëherë, çfarë të bëjmë në lidhje me të?

Produkte: Kremrat që përmbajnë kafeinë mund të përmirësojnë butësisht shfaqjen e celulitit përkohësisht duke dehidruar qelizat e lëkurës për disa orë.

Për përmirësim afatgjatë, aplikimi i retinoidës mund të ofrojë një përfitim shumë delikate, shumë gradual me muaj duke forcuar ngadalë lëkurën.

Metodat kirurgjikale: Nënseksioni është një procedurë në të cilën përdoret një gjilpërë ose mjet tjetër i mprehtë për të prishur “bandat” fibrotike të indeve brenda lëkurës, duke përmirësuar potencialisht shfaqjen e celulitit.

Trajtimet e energjisë: Lloje të ndryshme të energjisë mund të drejtohen në lëkurë për të ndihmuar në uljen e celulitit, përfshirë terapinë me valë akustike (të shëndosha); energjia lazer (Cellulaze) për të trashur lëkurën dhe për të prishur shiritat fibroze që lejojnë formimin e celulitit; radiofrekuenca (të tilla si ThermiSmooth) për të ngrohur dhe prishur celulitin; ose një kombinim i dritës infra të kuqe, energjisë së radiofrekuencës dhe thithjes së vakumit (VelaShape).

Terapitë e tjera: Në karboksiterapinë, gazi i dioksidit të karbonit drejtohet nën lëkurë për të ndihmuar në uljen e celulitit nga disa mekanizma të propozuar, duke përfshirë stimulimin e enëve të gjakut dhe përbërësve kryesorë të rimodelimit të lëkurës.

Endermologie është një trajtim në banjë që përfshin masazh dhe thithje vakumi mbi zonat e prirura për celulit.

Ushtrimet: Kur njerëzit që ushtrojnë rregullisht për të ruajtur forcën dhe tonin e muskujve dhe zvogëlojnë yndyrën e trupit mund të vërejnë përmirësim në zbehjen e padëshiruar. Dhe endorfina e lartë thjesht mund të na ndihmojë të përqëndrohemi në gjithçka qe mund të bëjnë trupi ynë, sesa në faktin se ne mund të kemi zhvilluar një celulit të vogël gjatë rrugës. /Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *