Pas lindje me prerje cezariane, gratë mund të lindin në mënyrë vaginale pa asnjë rrezik

2020-01-09 në ora 21:00

Shumë gra që kanë pasur lindje me prerje cezariane edhe lindjen e dytë e zgjedhin përmes lindjes me prerje cezariane.

Pavarësisht studimeve, se lindja vaginale ka më shumë komplikime sesa lindje me prerje cezariane, cilëndo që zgjedh në lindjen e dytë rreziqet ulen, transmton Gazeta Shneta.

Megjithatë, edhe pse rreziku i përgjithshëm i komplikimeve është i vogël, është e rëndësishme të pranoni se ekziston një rrezik më i lartë me lindjen vaginale.

Lindja vaginale është konsideruar prej kohësh metoda më e rezikshme e lindjes për gratë që më parë kanë pasur lindje me prerje cezariane.

Ndërsa studimet e fundit konfirmojnë se nuk ka asnjë ndërlikim dhe rrezik nëse zgjedhni fëmijën e dytë ta lindni në mënyrë vaginale./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *