Një udhëzues për trajtimin e etheve tek fëmijët

2019-10-29 në ora 13:58

Jeni zgjuar në mes të natës nga klithmat e dhimbshme të fëmijës tuaj të vogël dhe vini re se balli i saj është i nxehtë në prekje?

Instikti juaj i parë është të shpejtoni numrin e mjekut. Por në shumicën e rasteve këtu janë ato që ekspertët thonë se duhet të bëni në vend të kësaj: merrni frymë thellë dhe relaksohuni shkruan parents, transmeton GazetaShneta.

Sigurisht, kjo është thënë më lehtë sesa bëhet. Shumë prindër kanë “fobinë e etheve” – ​​një tendencë për të fryrë kur temperatura e trupit të fëmijës së tyre rritet. Rreth 30% e vizitave pediatrike të kujdesit akut kanë të bëjnë me ethe, sipas një studimi të botuar në Pediatrics në Review.

“Shumë prindër mendojnë se ethet janë me të vërtetë të rrezikshme,” thotë Robert W. Steele, M.D., pediatër në Spitalin e Fëmijëve St John’s, në Springfield, Misuri. “Por, shumica e kohës nuk është asgjë serioze.”

Në një farë mënyre, ethet janë të mira: Do të thotë që sistemi imunitar i fëmijës tuaj po bën punën e tij duke luftuar një ftohje themelore ose një infeksion tjetër, thotë Michael Devon, M.D., pediatër në praktikë private pranë Filadelfisë.

Truri urdhëron që temperatura e trupit të rritet, e cila nga ana tjetër i drejton qelizat e bardha të gjakut të sulmojnë dhe shkatërrojnë viruset dhe bakteret pushtuese. Çuditërisht, fëmijët e shëndetshëm të të gjitha moshave zakonisht mund të tolerojnë një ethe deri në 106F pa komplikime.

Shanset janë që temperatura e fëmijës suaj kurrë të mos i afrohet atij numri të frikshëm, por përgatituni: është pothuajse e pashmangshme që diku gjatë tre viteve të para të tij temperatura e tij të ngjitet në shifrat trefish./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *