A mund të mbeteni shtatzënë gjatë periudhës menstruale

2019-06-12 në ora 10:57

Teknikisht, gratë mund të mbeten shtatzënë në çdo kohë gjatë ciklit të tyre menstrual, edhe pse ka shumë më pak gjasa gjatë periudhës së tyre.

Një grua ka më shumë gjasa të mbetet shtatzënë në mes të ciklit të tyre menstrual. Kjo fazë quhet dritarja pjellore, shkruan medicalnewstoday, përcjell Gazeta Shneta.

Disa studiues sugjerojnë se marrëdhëniet intime në ditën para ovulimit do të kenë të njëjtat shanse për të mbetur shtatzënë si të kenë marrëdhënie intime të shumëfishta gjatë gjithë ciklit menstrual.

Mjekët përgjithësisht pajtohen se gratë nuk kanë gjasa të mbesin shtatzënë në ditët që çojnë deri në periudhën e tyre.

Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse periudhat e tyre janë të rregullta dhe kanë një cikël 28-ditor menstrual.

Megjithatë, duke pasur parasysh natyrën fluide të dritares pjellore, gratë që nuk duan të mbeten shtatzënë duhet ende të përdorin kontracepsionin në këtë kohë.

Mbikëqyrja e ovulacionit mund të jetë një mjet i rëndësishëm për gratë që janë të interesuar të mbesin shtatzënë.

Megjithatë, edhe pse shumica e grave ovulojnë rregullisht që nga koha kur fillojnë periudhën e tyre deri në menopauzë, ovulacioni nuk ndodh gjithmonë në të njëjtën ditë të javës çdo muaj ose edhe në të njëjtën pikë në ciklin menstrual çdo muaj.

Faktorët e mëposhtëm mund të kontribojnë në kohën dhe periudhat e ovulacionit të parregullta janë: Pirja e duhanit, obeziteti, sëmundjet e ndryshme, stresi, si dhe ndryshimet në oraret e gjumit dhe punës./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *