Gjërat që duhet t’i dini rreth ekzemës

2017-10-02 në ora 09:19

Ekzema gjendet kryesisht tek fëmijët, dhe shumica e tyre ekzema zhvillohet deri në kohën kur janë rreth 10 vjeç. Në rastet kur ekzema vazhdon në moshë madhore, njerëzit zakonisht janë në gjendje të menaxhojnë gjendjen e tyre me kremra të ndryshëm.

Infeksionet e ekzemës shkaktohen nga një shumëllojshmëri virusesh, bakteresh ose kërpudhash.

Ndërsa simptomat e ekzemës janë lehtë të dallueshme, sepse pjesa e infektuar zakonisht është më e ndezur. Zakonisht shenjat janë këto: kruarje ekstreme,pezmatim,kullim të lëngjeve etj…

Trajtimi për këtë lloj të ekzemës  ndryshon në bazë të llojit të infeksionit të pranishëm. Në rastet e bakterieve mjeku juaj mund të ju sygjeroj një antibiotik,ose mund t’ju përshkruajnë ndonjë krem për raste të lehta ndërsa antibiotikë për rastet më të rënda.

Ndërsa njerëzit e prekur me ekzemë shpeshëherë tentojnë që kurën e tyre ta kërkojnë tek ilaçe natyrale,si:” çajëra të ndryshme si të pemëve apo luleve pastaj shtojcave bimore, sapunë natyral ose kremëra të butë, larja me tërshërë në mënyrë që të thahet ekzema.

Nëse një person është i infektuar  duhet të kërkojë trajtim të menjëhershëm mjekësor për të parandaluar që infeksioni të përkeqësohet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *