Është e shëndetshme të jesh punëtor, thotë studimi shkencor

2017-09-07 në ora 06:17

Ata thonë se punëtorët janë duke e çuar veten në një varr të hershëm. Por një studim i ri tregon se nuk është gjithmonë ashtu.

Njerëzit që e duan punën e tyre nuk vuajnë nga rezultatet e shëndetit negativ nga puna jashtë orarit dhe përgjigjja ndaj email-it përgjatë orës.

Konstatimi vë në dyshim vërejtjen valën aktuale të hulumtimit duke paralajmëruar punëtorët që vuajnë nga ADHD, kanë një rrezik të lartë të depresionit dhe mund të vuajnë me probleme të zemrës nga pagjumësia.

“Angazhimi është kyç”, thotë profesor Lieke dhjetë Brummelhuis, studiuesi kryesor në Beedie në shkollën e Biznesit të Universitetit të Simon Fraser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *