Arsyet pse keni aromë të çuditshme në vaginë pas marrëdhënieve seksuale

2019-07-18 në ora 20:17

Çdo vaginë ka aromë natyrale, e cila është krejt normale dhe e shëndetshme. Por nëse vini re se vagina juaj ka aromë të çuditshme pas seksit, veçanërisht nëse është ajo aromë e “peshkut”, kjo mund të tregojë një infeksion si vaginoza bakteriale ose trichomoniasis.

Një nga simptomat klasike të vaginozës bakteriale është një erë e dyshimtë, veçanërisht pas marrëdhënies pa prezervativ. Ka një lloj reagimi kimik që ndodh me ejakulimin e meshkujve dhe shkarkimin e vaginës kur bakteriet vaginale janë të pranishme.

Çfarë është vaginoza bakteriale?

Kjo është një infeksion vaginal i zakonshëm i shkaktuar nga një çekuilibër i mjedisit bakterial të zakonshëm në vaginë dhe kur kjo del jashtë bilancit, PH ndryshon, dhe kjo erë tipike e peshkut dhe një zbrazje gri e hidhur mund të ndodhë. Sipas Qendrës për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve simptoma të tjera përfshijnë kruarje në vaginë ose dhimbje dhe një ndjenjë djegie gjatë urinimit.

Vaginoza bakteriale trajtohet me ilaçe të përshkruara nga gjinekologu juaj dhe për shkak se nuk është një infeksion seksualisht i transmetueshëm, nëse keni vaginozë bakteriale, partneri juaj nuk duhet të trajtohet./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *