Zhvillimi i fëmijës në muajin e tretë

2017-03-14 në ora 09:02

Çfarë mund të bëjë fëmija gjatë muajit të tretë:

Mund të çojë dhe të mbajë kokën lart kur është në pozicionin përmbys

Qesh me zë dhe spontanisht

Reagon kur të shikon apo të dëgjon

Mund të bashkojë duart

Përpiqet të rrëmbejë ose të arrijë objekte

Zbulon pjesë të trupit. Çdo gjë është e re për të

Do të ketë problem me zorrët deri në 3 muaj. Mund ta kuptoni nga shprehjet e fytyrës dhe lëvizjet (të qara të forta, këmbë të përthyera, përkulje trupi) që në shumicën e kohës është i mërzitur, është për shkak se diçka po i ndodh

Të gjithë fëmijët janë të ndryshëm nga njëri tjetri dhe secili ka ritmin e tij të rritjes. Stadet e përshkruara të zhvillimit janë bazuar mbi nivelet mesatare.

Mos u shqetëso nëse bebi yt nuk është sipas kësaj mesatarjeje. Nëse vini re diçka shqetësuese në zhvillimin e tij, kontakto me pediatrin. /babylino

One thought on “Zhvillimi i fëmijës në muajin e tretë

  1. Zhvillimi i gjuhes Gjuha zhvillohet shume shpejte. Fjalite qe i shqipton shpesh duken si pa kuptim. Ne vitin e dyte, shumica e femijeve e dine emertimin e shumices se sendeve ndersa deri ne fund te vitit ata mund te thone fjali te shkurta. Deri ne vitin e trete mund te ndjekin instrukcione komplekse. Ende kohe pas kohe i perziejne “une” me “ju”. Shumica e femijeve te kesaj moshe nuk i shqiptojne qarte fjalet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *