Vitaminat që çdo grua shtatzënë duhet t’i përdorë, zbuloni

2018-06-17 në ora 10:13

Kombinimet e vitaminave para lindjes mund të ndryshojnë në varësi të fokusit tuaj ushqimor.

Për shembull, disa do të krijojnë multivitamina që kanë një sasi më të lartë të hekurit se zakonisht, duke synuar gratë që janë të prirura për anemi dhe mungesë të hekurit.

Ndërsa disa multivitamina janë të disponueshme vetëm me recetë të mjekut, shumë prej tyre janë të disponueshme vetëm të shkohet në barnatore. Mbani në mend se është e mundur të rrezikosh shëndetin e fëmijës tënd duke marrë sasi të papërshtatshme të vitaminave sintetike, prandaj sigurohuni që ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor të jetë i vetëdijshëm për çdo shtesë që merrni.

Bisedoni me mjekun tuaj: Shmangni marrjen e disa shtesave të ndryshme përveç nëse mbikëqyreni nga ana e mjekut; në vend të kësaj merrni një multivitamin që përfshin një shumëllojshmëri të ushqyesve të nevojshëm në një dozë, transmeton Gazeta Shneta.

Kombinimi i shtojcave të tilla si marrja e një shtojce të acidit folik së bashku me një multivitaminë; Por mund të keni shqetësime rreth mbidozës së vitaminave që merrni./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *