Veprimet që janë të rrezikshme gjatë shtatzënisë, çdo gjë që duhet të dini

2018-09-16 në ora 10:59

Shumica e grave mund të vazhdojnë me aktivitetet e tyre të përditshme gjatë shtatzënisë dhe vetëm duhet të bëjnë disa ndryshime të vogla jetese.

Shëndeti dhe mirëqenia e gruas dhe e fetusit në zhvillim janë shqetësimet kryesore gjatë shtatëzanisë, prandaj është më mirë të shmangni konsumimin e ushqimeve të caktuara dhe aktiviteteve potencialisht të rrezikshme.

Ndërsa futja në ujë të nxehtë mund të tingëllojë si një mënyrë efektive për të lehtësuar sikletin e shtatzënisë, ekspertët rekomandojnë shmangien e tubave të nxehta dhe saunave, transmeton Gazeta Shneta.

Sipas Shoqatës Amerikane të Shtatzënisë, tubat e nxehtë mund të shkaktojnë Hiperthermia, ose temperatura jonormale të lartë të trupit, të cilat mund të çojnë në anomali të lindura.

Aktivitetet shtesë që mund të shkaktojnë që temperatura e trupit të rritet shumë të larta përfshijnë:

Yoga ose Pilates; Qëndrimi për një kohë të gjatë në ujë të nxehtë; Ekspozimi ndaj nxehtësisë ekstreme; Stërvitje të fuqishme si dhe dehidratim./Gazeta Shneta/

Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *