Venat varikoze gjatë shtatzënisë, gjithçka që duhet të dini

2018-03-08 në ora 09:29

Enët e mëdha të gjakut gjenden kryesisht në këmbë, por venat varikoze mund të shfaqen pothuajse kudo në gjysmën e poshtme të trupit.

Vëllimi shtesë i gjakut që prodhoni gjatë shtatzënisë është thelbësor për të mbështetur dy trupa në rritje.

Sidoqoftë, ajo bën presion shtesë në enët e gjakut, sidomos në venat në këmbët tuaja, të cilat duhet të punojnë kundër gravitetit, transmeton Gazeta Shneta.

Ato e kthejnë gjakun prapa në zemrën tuaj, shtojini kësaj edhe presioni i mitrës që vendoset mbi enët e gjakut.

Prandaj ju keni venat varikoze dhe mënyrën e mjekimit të tyre deri në javën e 29-të të shtatzënisë.

Më poshtë keni videon për më shumë informacione rreth venave varikoze, të shpejguara nga Dr. Haëkins./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *