Vaksina e gripit, efektet anësore më të shpeshta të raportuara nga pacientët

2020-05-21 në ora 18:23

Vaksina e gripit siguron mbrojtje ndaj gripit vjetor, kjo është arsyeja pse miliona njerëz marrin vaksinën çdo vit.

Efektet anësore më të zakonshme të raportuara janë reagimi në vendin e injeksionit, ethet e shkallës së ulët, dhimbja e kokës dhe dhimbjet e muskujve shkruan VeryWellFamily.

Ekzistojnë tre formulime të ndryshme të vaksinave kundër gripit transmeton Gazeta Shneta:

-Vaksinat e inaktivuara përmbajnë viruse të gripit që janë deaktivizuar ose vrarë dhe për këtë arsye nuk janë infektive.

-Vaksinat rekombinante përdorin vetëm një gjen të vetëm nga një virus gripi, në krahasim me virusin e plotë, për të prodhuar një përgjigje imune pa shkaktuar një infeksion.

-Vaksinat e gripit “të zbutur” të gjallë përdorë një virus të gjallë, megjithatë, është i dobësuar dhe nuk do të shkaktojë sëmundje të gripit.

Efektet anësore që mund të pësoni nga vaksina e gripit janë për shkak të një reagimi të butë të sistemit imunitar që rrit imunitetin tuaj ndaj gripit të plotë.

Në përgjithësi, efektet anësore të vaksinës së gripit janë zakonisht të buta. Megjithëse të rralla, mund të ndodhin reaksione alergjike përfshirë anafilaksinë.

Nëse keni probleme me frymëmarrjen pas një vaksine gripi, merrni menjëherë kujdesin mjekësor.

Personat që janë alergjikë ndaj vezëve janë në rrezik të lartë reagimi dhe duhet të diskutojnë alternativa me mjekun e tyre. /Gazeta Shneta /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *