Vagina e gjerë: mitet dhe faktet

2019-08-01 në ora 19:32

Muskujt elastikë të vaginës mund të shtrihen dhe të kthehen në formën e tyre të zakonshme. Gjatë plakjes dhe pas lindjes së fëmijëve, muskujt përreth vaginës mund të bëhen më pak të fortë. Pavarësisht nga mitet, seksi nuk ka një ndikim të qëndrueshëm në tensionin vaginal.

Muskujt e legenit e rrethojnë vaginën. Këto mund të dobësohen me kalimin e kohës, gjë që mund të shkaktojë një ndjenjë të lirshmërisë në vaginë. Muskujt e dobët të legenit gjithashtu mund të çojnë në probleme të tilla si mosmbajtja e urinës në trup.

Gjatë eksitimit, muskujt e vaginës relaksohen dhe kjo mundëson seksin depërtues. Pas seksit, vagina kthehet në formën dhe tensionin e saj të zakonshëm. Ka shumë mite për efektin e seksit depërtues në trupin e femrës. Nuk ka asnjë provë që seksi shkakton një zbutje të vaginës me kalimin e kohës.

Vagina është përkohësisht më e hapur para, gjatë dhe pas seksit. Kjo është e ngjashme me gojën që hapet duke ngrënë, pastaj kthehet në formën e saj të zakonshme.

Himeni është një cipë e hollë rreth vaginës. Kur keni seks depërtues për herë të parë mund të zgjatet himeni pak, gjë që mund ta bëjë që vagina të ndihet pak më e hapur. Asnjëherë dy trupa nuk janë të njëjtë edhe seksi me një partner të ri mund të ndjehet ndryshe. Organet e ndryshojnë gjithashtu me kalimin e kohës, me moshën, humbjen e peshës ose fitimin dhe sëmundjet e ndryshme.

Trupi ndryshon ndërsa plaket. Lëkura dhe muskujt gradualisht bëhen më pak të fortë, gjë që ndihmon të shpjegohet pse vagina mund të fillojnë të ndjehet më e lirshme. Gjatë menopauzës, nivelet e estrogjenit të hormonit bien. Vagina mund të bëhet më e ngushtë ose më e shkurtër pas menopauzës. Seksi i rregullt gjatë menopauzës mund të ndihmojë në mbajtjen e indeve në vaginë të trashë. Përdorimi i një lubrifikanti mund ta bëjë seksin më të rehatshëm./GazetaShneta/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *