Ushtrimi i fundit në trend, i cili po provohet nga shumë gra shtatzëna (Video)

2017-05-20 në ora 13:43

‘The Bloom Method’ mëson nënat shtatzënë se si të “pompojnë në bark” – një metodë e frymëmarrjes që e bën atë të duket sikur goditjet në bark të fëmijëve po zhduken, transmeton Gazeta Shneta.

Boulder, themeluesi i studimit të bazuar në CO, Brooke Cates, thotë se ky është një program super-përfitues për nënat që ndihmojnë në forcimin e muskujve thelbësorë dhe ndihmon në zbutjen e dhimbjeve të shpinës, zbutjen e dhimbjeve të barkut dhe gjithashtu ndihmon edhe që të keni lindje më të lehtë.

Belly Pumping aka Diaphragmatic breathing with Deep Core Engagement! Why do we think EVERY expecting mother should be adding this to her daily regimen? 1️⃣ Helps to maintain a connection to the deep core muscles throughout pregnancy {pelvic floor, transverse abdominis, & Multifidus} 2️⃣ Decreases low back & Pelvic pain due to the deep cores ability to stabilize the spine & pelvis 3️⃣ Decreases your chance of abdominal separation by creating a balancing effect of the Inhale- creating space for the baby & the Exhale – maintaining strength in the muscles of the deep core 4️⃣ Helps teach women how to effective PUSH during labor. Knowing how to use your deep core during the pushing phase of birth speeds up pushing time by over 70% 5️⃣ Provides more stability postpartum while speeding up healing times during this rehabilitative stage 6️⃣ Keeps the expecting woman in parasympathetic nervous system, providing de-stressing signals to her and baby {this is much healthier than the Fight or Flight space most people currently live in} ::Add belly pumps to workouts or do throughout your day to create more balance and strength to your pregnancy. Try while driving, siting at your desk, brushing your teeth, cooking, etc :: The Belly Pump follows your breath with an inhale as the belly expands, Exhale as you activate your PF & TA together. Keep the breath slow and controlled throughout the exercise! #fitpregnancy #prenatalexercise #birthprep #prenatalworkout #prenatalfitness #pregnancyfitness #pregnancyexercise #birth #labor #expecting #prenatalcore #pregnant #pregnancy #maternity #thebloommethod #boulder #colorado #aspen #aspencolorado #fitness #fitmom #exercise #core

A post shared by The Bloom Method™ (@thebloommethod) on


Dr. Allison Hill, një OB / GYN me qendër në Los Angeles thotë se kjo metodë është e sigurt, ndonëse ajo kurrë nuk ka pasur të dhëna për të mbështetur pretendimin se kjo e bën fazën e shtytjes me 70 për qind më të shpejtë.

A do të ndihmojë? Sigurisht, por jo më shumë se ushtrimet të tjera të barkut. “Në përgjithësi, gratë që ushtrojnë gjatë shtatzënisë kanë më pak shanse për preeklampsi, diabet, që kanë nevojë për ndërhyrje mjekësore ose që kanë nevojë për prerje cezariane”, thotë Dr. Hill.

“Çdo gjë që e mban ‘thelbin’ tuaj të fortë është e dobishme. Nuk jam i sigurt se kjo është më cilësore se çdo stil tjetër stërvitje, por kjo është diçka që mund të bëhet me komoditet.”/Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *