Ushtrimet që duhet shmangur gjatë shtatzënisë, e rrezikojnë shëndetin e bebes

2018-03-31 në ora 09:17

A është e sigurt të ushtrosh gjatë shtatzënisë?

Po. Ushtrimet janë të sigurta për nënën dhe fetusin. Faktikisht, juve ju duhet të ushtroni rregullisht gjatë kësaj kohe, edhe nëse nuk keni pasur një rutinë fitnesi më parë. Megjithatë, konsultohuni me mjekun tuaj para se të bëni një regjim ushtrimesh.

Meqenëse trupi i nënshtrohet disa ndryshimeve fizike gjatë shtatzënisë, është e nevojshme të zgjidhni aktivitetet që janë në sinkron me ndryshimet, transmeton Gazeta Shneta.

Ushtrimet që duhet shmangur gjatë shtatzënisë

Ushtime barku:

Gjatë shtatzënisë, mos bëni ushtrime barku. Meqenëse trupi juaj është shtrirë tashmë, juve nuk duhet të shtrini atë më shumë.

Presioni mbi shpatulla:

Ky ushtrim nuk është i preferuar pas tremujorit të parë. Ushtrimi i tillë krijon presion në pjesën e poshtme të shpinës tuaj, e cila nuk është e mirë gjatë shtatzënisë.

Ushtrimet me intensitet të lartë:

Gjatë shtatzënisë, zemra juaj punon shumë për të plotësuar kërkesën në rritje për gjak. Trajnimet me intensitet të lartë të intervalit rrisin rrahjet e zemrës, duke vënë presion mbi zemrën tuaj. Rrahjet e zemrës nuk duhet të shkojë përtej 140 rrahjeve në minutë

Shtrirja në shpinë:

Nëse jeni në tremujorin e dytë ose të tretë, mos bëni ushtrime duke u shtrirë në shpinë. Ky pozicion mund të rezultojë në sindromin e hipertensionit, i cili shoqërohet me simptomat, si: presioni i ulët i gjakut dhe marramendja.

Zhytja:

Shmangni përfshirjen në aktivitete si zhytja. Megjithëse nuk është e vërtetuar, zhytja paraqet rrezikun e defekteve të lindjes në foshnjën tuaj të palindur,/Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *