Ushtrimet gjatë shtatzënisë që çdo grua duhet t’i dijë

2018-04-06 në ora 08:22

Ushtrimet e Kegelit apo te Legenit, janë ushtrime të thjeshta të shtrëngimit dhe lirimit të cilat forcojnë muskujt e legenit.

Lëkura është zona në mes të kofshëve, e cila mban mitrën, zorrën e hollë dhe rektumin.

Seria e indeve dhe muskujt që formojnë një shtrat të varur quhet dyshemeja e legenit, transmeton Gazeta Shneta.

Tërhiqni muskujt rreth kalimit prapa dhe në vaginë në të njëjtën kohë.

Duhet ta ndjeni këtë ndjenjë të tërheqjes sa herë që bëni këtë ushtrim.

Relaksoni gradualisht muskujt, dhe pushoni çdo 10 sekonda.

Filloni me tre deri në katër ushtrime rresht për disa ditë me radhë./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *