Ushqyerja me gji mund të zvoglojë rrezikun e kancerit të gjirit

2018-12-04 në ora 20:09

Për shumë gra, ushqyerja me gji është shumë e rëndësishme për shkak shëndetit të bebes, dhe lidhet me përmirësimin e fëmijëve, uljes së vdekshëmerisë së tyre, ndalimin e infeksioneve, dhe mbi të gjitha në mirëqenien e fëmijës.

Por gjithashtu një lajm tjetër, sipas studimeve të fundit, tregojnë se ushqyerja me gji lidhet me një përfitim shëndetësor shumë të rëndësishëm: ulja e rrezikshmërisë së kancerit, shkruan UsNeës, transmenton Gazeta Shneta.

Mirëpo, këtë gjë nënat nuk janë duke e mësuar nga mjekët dhe kjo duhet të ndryshojë.

Vetëm 16% e grave janë të informuar për këtë lajm, nga mjekët gjatë kohës kur janë shtatzënë. /Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *