Ushqimi që po konsumojnë bebet, po konsiderohet vdekjeprurës nga mjekët

2017-12-23 në ora 19:53

Drithërat shpesh janë ushqimi i parë i foshnjës, por ato përmbajnë sasi relativisht të larta të arsenikut – një burim shqetësimi në rritje.

Tani një grup avokatie raporton se ndërsa nivelet e kësaj substance potencialisht toksike në oriz kanë rënë pak në vitet e fundit, orizi ende përmban gjashtë herë më shumë arsenik inorganik, mesatarisht, sesa drithërat për të mitur që bëhen me kokrra të tjera si elbi ose bollguri, transmeton Gazeta Shneta.

Raporti i ri vjen nga ‘Future Bright Healthy Infants’, një aleancë e shkencëtarëve, grupeve jofitimprurëse dhe donatorëve privatë që synon të zvogëlojë ekspozimet e fëmijëve ndaj kimikateve që mund të dëmtojnë zhvillimin e trurit.

Prindërit mund të ndërmarrin hapa të menjëhershëm për të zvogëluar ekspozimin e fëmijëve ndaj arsenikut, sugjeron grupi.

“Ekzistojnë mënyra të thjeshta për të zvogëluar ekspozimin e foshnjave të tyre tani, pasi ka shumë opsione të reja të drithërave në treg; shumë prej tyre janë të fortifikuara me hekur, element që foshnjat kanë nevojë, dhe shumë prej tyre janë po aq të volitshme sa drithërat nga orizi “, tha Jane Houlihan, drejtoreshë hulumtuese për Foshnjat e Shëndetshme të Ardhshme të Ndritshme.

Grupi gjithashtu vë në dukje se shumë ushqime të thata përmbajnë oriz./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *