Udhëtimi i një super nëne

2019-09-11 në ora 13:17

Në vazhdim, historia e një super nëne me përvojat e saj dhe disa udhëzime rreth këtij udhëtimi!

Përshëndetje nëna, çdo nënë ka një histori për të treguar. Jeta nuk ka të bëjë me komoditetet, është për të bërë veten të qetë në momentet e vogla. Unë nuk po them se jam një super nënë ’, por po, unë jam gruaja që jam krenare që jam vetë. Udhëtimi im unik filloi kur djali im hyri në jetën time, dhe burri im u transferua në Delhi. Ishte një sfidë për mua të trajtoja të dy fëmijët – vajzën time 8-vjeçare dhe djalin tim të porsalindur. Unë po ndaj përvojën time, ndjenjat dhe gjithçka që mësova gjatë rrugës.

1) Qëndroni të qetë

Kishte momente kur unë ndjeja se burri im duhet të ishte këtu me mua, dhe kjo ishte kur kuptova rëndësinë e qëndrimit të qetë. Ndërsa dita filloi, puna ime filloi. Tani, unë jam një ekspert për të bërë chapatis me njërën dorë. Ndërsa foshnja është në gjumë të shpejtë, kam përdorur meditim për 10 minuta. Është e dobishme. Një situatë tjetër e panikut ishte kur fëmija nuk ishte mirë. Zgjidhja? Njihuni me disa ilaçe themelore në shtëpi dhe merrni frymë thellë.

2) Planifikoni ditën tuaj

Shumicën e herëve, e planifikoj ditën time sipas nevojave të mia. Prandaj mbajeni në mendje rutinën e tij dhe planifikoni ditën tuaj në përputhje me rrethanat. Unë e di kohën e tij të lojës, kohën e pritjes dhe kohën e banjës, kështu që unë vendosa rutinën time sipas kërkesave të tij.

3) Mbani të dobishëm numrin e mjekut

Ju nuk mund t’i jepni ilaçe vogëlushit tuaj për çdo ndryshim të vogël. Por kur të arrijë situata, trajtojeni me durim. Vazhdoni të monitoroni sjelljen e fëmijës tuaj. Më e rëndësishmja, bisedoni me mjekun tuaj. Jam bekuar me një doktor të mrekullueshëm që më udhëzon në çdo situatë telashe.

4) Mësoni nga fëmijët tuaj

Nuk janë vetëm prindërit ata që u japin vlera fëmijëve të tyre. Fëmijët janë edhe mentorë të shkëlqyeshëm! Ata na mësojnë rëndësinë e të qenurit të lumtur, krijues, të durueshëm dhe shumë më tepër. Mësoni gjithçka që mundeni duke vëzhguar fëmijët tuaj.

5) Qëndro çdo moment

Pas një orari të stërholluar, kam kaluar një kohë cilësore me fëmijët e mi. Lojëra si peek-a-boo, fshihuni dhe kërkoni, duartrokitje dhe shumë më tepër. Mua më pëlqyen reagimet e tyre dhe kjo më mbushi zemrën me gëzim.

7) Qëndroni të përqendruar / Prioritizoni detyrat tuaja

Meqenëse jam duke punuar nënë, ulja në shtëpi nuk është e lehtë. Por përsëri, përparësitë kanë rëndësi! Deri tani, përparësia ime është të thesarizoj këto momente, sepse këto nuk do të zgjasin përgjithmonë. Kështu që dashuroni ashtu si jeni dhe shijoni situatën në të cilën gjendeni./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *