Truku i lumturisë: Ha ëmbëlsira dhe mos u trashë

2019-03-17 në ora 23:45

Nëse ëndrra juaj është që të hani ëmbëlsira pa fituar peshë, atëherë ju duhet patjetër të dini këto truke…

Çdokush nga ne në fakt e dëshiron këtë gjë, faktin që të shijojë ëmbëlsirën e preferuar, pa e vrarë mendjen për kilogramët e tepërt. Disa janë fatlum sepse kanë metabolizëm të shpejtë, e të tjerë duhet t’i konsumojnë ato në mënyrë të moderuar, përndryshe rrezikojnë fizikun e tyre.

Në fakt, një konsum i tepruar i sheqernave nuk është aspak i shëndetshëm për trupin. Por, ngrënia e ëmbëlsirave pa marrjen e yndyrës është e mundur nëse ëmbëlsirat e duhura konsumohen kështu…Ju duhet të zgjidhini përbërësit.

Shmangni të gjitha ato ëmbëlsira industriale ose ndryshe të pasura me sheqer, miell të rafinuar dhe gjalpë sipas dëshirës.

Metoda më e mirë është përgatitja e tyre në shtëpi dhe zgjedhja e përbërësve të duhur! Zgjidh miell gruri ose të paktën jo të rafinuar; përpiquni të zëvendësoni qumështin me atë të skremuarin.

Në vend të sheqerit të bardhë, zgjidhni mjaltin në sasi më të vogla ose lloje të tjera të ushqimeve ëmbëlsuese.

Nëse dëshironi një ëmbëlsirë me çokollatë, zgjidhni kakao me pak yndyrë ose me çokollatë ekstra-të zezë me 70% kakao. Për më tepër, çokollata është gjithashtu shumë e mirë për shëndetin tuaj!

Përpiquni të zëvendësoni gjalpin me vajin e farës; si edhe shmangni konsumimin e kremrave të tepërt. Në këtë mënyrë, ju mund të përgatisni disa ëmbëlsira shumë të shijshme me përbërës të lehtë dhe pa yndyrë dhe sheqerna.

Rregull numër 1 për të ngrënë ëmbëlsira pa fituar peshë është për të mësuar të kontrolloni veten: një copë e vogël është gjithmonë zgjedhja më e mirë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *