Tre pacientë me diabet në Kosovë përdorin pompën automatike të insulinës

2017-11-14 në ora 15:52

Në ditën ndërkombëtare të Diabetit, janë tre pacientë kosovarë që në dy vitet e fundit e kanë instaluar pompën e insulinës.

Kjo është një teknologji e avancuar e cila u mundëson pacientëve të prekur nga diabeti një jetë shumë më cilësore, shkruan Gazeta Shneta.

Pompa e insulinës nga prodhuesi Medtronic bën injektimin automatik të insulinës në trup, varësisht nga nevoja dhe parametrat e dhënë.

Gjithsesi, fatkeqësisht kjo teknologji në krahasim me vendet e rajonit, në Kosovë është shumë prapa.

Në Kroaci e Slloveni, numri i këtyre pajisjeve të instaluara është mbi 2000 për shtet, ndërsa në Maqedoni mbi 500. /Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *