Tetë gjërat që çdo baba duhet ta mësojë të birin (Video)

2017-06-11 në ora 15:44

Nëna luan rolin më të rëndësishëm në jetën e fëmijës, megjithatë edhe babai ka një rol kyq për krijimin e karakterit të tij.

Djali mëson që në qerdhe të rritet nën praninë e gruas, pastaj edhe në shkollat fillore ku 90% e mësuesve janë gra, megjithatë prindërit duhet të dinë se janë tetë gjëra që vetëm babai mund t’ia mësojë të birit, transmeton lajmi.net

Shpjegimi se sa e rëndësishme është të fitohet apo të humbet. Babai e mëson fëmijën duke i dhënë atij mbështetjen e duhur, që nëse dështon, të ngritet dhe të provojë përsëri.

T’i mësojë atij se si duhet të sillet me gjininë femërore dhe nuk mund ta bëjë më mirë se sa përmes shembullit të tij, jo të mësohen nga miqtë, jo nga shkolla, por nga prindërit. Fëmija nuk duhet të hezitojë komunikimin me gra të cilat nuk janë në familjen e tij.

Të kenë biseda si burri me burrë, për dashurinë. Në këtë pikë, babai duhet ta lejojë të birin që të mësojnë për të gjitha ndjenjat e fuqishme.

Këto dhe shumë detaje të tjera, mund t’i ndiqni në videon më poshtë. /Lajmi.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *