Studimi që tregon anët e rrezikshme të mishit të derrit

2017-09-14 në ora 12:04

Mishi i derri, sipas një studimi zbulon se ky lloj mishi nuk është i mirë për organizmin tonë.

Përtej debatit nëse feja e lejon apo jo, doktor Nezar Dakir në një studim të fundit të tij thotë se: “Derri ha gjithçka, ai është një fshirës i oborreve dhe fushave, ai ha plehrat mbeturinat dhe njëkohësisht kafshon me dhëmbë minjtë”, transmeton Gazeta Shneta.

Studime bën me dije se në trupin e derrit ndodhen plot 450 sëmundje, ku 12 prej tyre janë ngjitëse. Disa prej sëmundjeve si ajo e lukthit, ku jashtëqitja përzihet me gjakun, botulizmi një lloj helmimi, që ndonjëherë është vdekjeprurëse.

Gjithashtu dhjami i tij shkakton kancerin e zorrës së trashës, rektumin, prostaten apo kancerin në gji.

Mishi i derrit është një nga mishrat me më shumë kolekterol, prandaj ai shkakton obezitetin dhe sëmundje të tjera të rrezikshme si zgjebja, alergjia, apo ulcerat e stomakut./Gazeta Shneta/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *