Studimi: Gjyshërit që kujdesen për nipërit dhe mbesat jetojnë më gjatë

2018-09-16 në ora 13:30

Shumica e gjyshërve tregojnë të paktën një kujdes për nipërit e mbesat e tyre. Tani një studim i ri tregon se është mirë për shëndetin e tyre.

Të dhënat nga 500 të moshuarit në Studimin e Moshës së Berlinit tregojnë se ata që kujdeseshin për fëmijët jetonin më gjatë – dhe nuk kishte rëndësi nëse ata ishin nipërit e mbesat apo dikush tjetër.

Marrja e kujdesit për fëmijët i mban ato fizikisht aktive dhe ndihmon në lehtësimin e stresit, por mbingarkimi mund të kalojë një vijë dhe të anulojë ato përfitime shëndetësore, thuhet në studim, transmeton Gazeta Shneta.

“Doni të siguroheni që të gjeni atë ekuilibër të drejtë ku po bëni atë që mundeni për të qëndruar aktiv, duke bërë mirë për njerëzit që po ndihmoni, por mos bëni shumë se ku të arrini në pikën ku ju jeni tepër të stresuar “, tha Dr. Ronan Factora i Klinikës së Cleveland.

Një përfitim tjetër është ndërveprimi shoqëror që ndihmon në ruajtjen e shëndetit.

Dhe në anën tjetër, duke kaluar kohë me gjyshe dhe gjysh është gjithashtu e mirë për fëmijët. Kjo u jep atyre stabilitet dhe mbështetje emocionale shtesë./Gazeta Shneta/

Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *