Stresi gjatë shtatzanisë mund të shkaktojë komplikime tek fëmijët, thonë ekspertët

2020-02-18 në ora 20:30

Shtatzania përfshin shumë stres, veçanërisht për çiftet që bëhen prindër për herë të parë.

Nëse nëna ka stres të vazhdueshëm gjatë shtatzanisë, foshnja do të ketë probleme më vonë në jetë, thanë ekspertët, transmeton Gazeta Shneta.

Disa nga problemet kryesore me të cilat përballen fëmijët për shkak të stresit prindëror janë çrregullimet e shëndetit mendor, problemet në sjellje dhe çështje të fertilitetit.

Megjithëse niveli i kortizolit të nënës rritet natyrshëm gjatë shtatzanisë, të dhënat tregojnë se foshnjat e vjeshtës dhe të dimrit janë të ekspozuar në nivele më të larta të stresit. /GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *