Sperma mund të ndihmojë në parandalimin e infeksionit HIV tek gratë, shkencëtarët tregojnë

2019-08-22 në ora 19:39

Ekspozimi i përsosur ndaj spermës mund të ndryshojë qelizat imune të indit vaginal që janë shënjestra kryesore për HIV, duke zvogëluar shanset e infeksionit sipas hulumtimeve të reja të Insititutit Wistar të Philadelphia dhe Universitetit të Porto Riko.

Përfundimet e botuara në revistën Nautre Communications, shpjegojnë pse një numër i vogël i femrave aktive seksualisht vazhdojnë të kenë rezultate negative nga HIV-i pavarësisht marrëdhënieve të vazhdueshme, transmeton Gazeta Shneta.

Hulumtimet e mëparshme zbuluan se ekspozimi i spermës rezultoi në ndryshime në indin e qafës së mitrës duke sugjeruar rezistenë të shtuar ndaj infeksionit HIV. Ekspozimi i shpeshtë i spermës mund të zvogëlojë potencialisht transmetimin e infeksionit HIV./GazetaShneta/

Sperma mund të ndihmojë në parandalimin e infeksionit HIV tek gratë

Ekspozimi i mjaftueshëm ndaj spermës mund të ndryshojë qelizat imune të indit vaginal që janë shënjestra kryesore për HIV, duke zvogëluar shanset e infeksionit.

Rezultatet e botuara në revistën Nature Communications shpjegojnë pse gratë që vazhdimisht kanë marrëdhënie me djem të ndryshëm janë më të mbrojtura nga infeksioni HIV.

Hulumtimet e mëparshme gjithashtu kanë zbuluar se ekspozimi i spermës rezulton me ndryshime në qafën e mitrës duke sugjeruar rezistencë të shtuar ndaj infeksionit HIV.

Sipas hulumtuesve, prezervativët supozohet që promovojnë mundësinë e infeksionit kurse vëzhgimi i tyre ngre hipotezën se ekspozimi i shpeshtë i spermës mund të zvogëlojë potencialisht transmetimin e virusit HIV./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *