Simptomat e gonorresë: Gjakderdhja në këtë pjesë të trupit pas marrëdhënieve mund të jetë shenja e parë paralajmëruese

2020-02-17 në ora 21:59

Me më shumë se 555.608 raste të raportuara çdo vit, gonorrea është sëmundja e dytë më e njohur në SHBA.

Bakteriet Neisseria gonorrhoeae e cila shkakton gonorrea rritet dhe shumëfishohet lehtësisht në zona të ngrohta dhe të lagështa të traktit riprodhues përfshirë qafën e mitrës, mitrën dhe tubat fallopiane te gratë, transmeton Gazeta Shneta.

Shenja paralajmëruese e hershme e gonorresë: Gjakderdhja vaginale pas marrëdhënieve seksuale

Simtpomat e infeksionit të gonorresë tek gratë përfshijnë gjakderdhjen vaginale midis periudhave, veçanërisht pas marrëdhënieve vaginale.

Gratë me gonorre kanë rrezik më të lartë për të zhvilluar komplikime serioze nga infeksioni, pavarësisht nëse simptomat janë të rënda. Gjakderdhja vaginale mund të shoqërohet me dhimbje sidomos gjatë ose pas seksit.

Kur infeksioni përhapet, gonorrea gjithashtu mund të shkaktojë dhimbje në stomak, nauze, të vjella, ethe, të dridhura dhe djersitje.

Në raste të rënda, gjakderdhja rektale dhe dhimbja mund të jenë gjithashtu të përjetuara.

Simptoma të tjera të gonorresë tek gratë përfshijnë urinim të dhimbshëm, dhimbje barku ose në legen dhe rritje në sekrecion vaginal.

Kurse, simptomat e gonorresë tek burrat përfshijnë urinim të dhimbshëm, shkarkim nga maja e penisit dhe dhimbje ose ënjtje në secilin testikul. /GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *