Si do zhvillohen lëvizjet e foshnjës në barkun e nënës

2019-10-09 në ora 17:16

Ekspertët u përgjigjen pyetjeve tuaja kryesore në lidhje me lëvizjet e fëmijës tuaj në zhvillim, nga kur ai ose ajo do të fillojë të shkelmojë dhe se sa shpesh ju duhet të ndjeni goditjen e tij/saj.

Pyesin veten se si do të ndjehet lëvizja e parë e dukshme e foshnjës tuaj në mitër, dhe kur mund ta prisni? “Foshnjet lëvizin që nga fillimi”, thotë Raul Artal, kryetar i departamentit të obstetrikës dhe gjinekologjisë dhe shëndetit të grave për Parents.

“Me marrjen e ultrazërit, ne mund të shohim një lëvizje sa më të shpejt që nga gjashtë deri tetë javë gestaciononale” – përcjell Gazeta Shneta.

“Shumica e grave në shtatzënitë e tyre të para do të fillojnë ta ndiejnë fëmijën të lëvizë rreth 20 javët e para”.

Gratë zakonisht përshkruajnë lëvizjet e para të foshnjës si “fluturime”, dhe ato mund të jenë aq delikate sa të mund t’i gaboni ato për flluska me gaz. ”

Midis 24 dhe 28 javëve, lëvizjet bëhen aq të forta sa partneri juaj mund të jetë në gjendje t’i ndjejë ato duke vendosur një dorë në barkun tuaj në rritje.

Përfundimisht, ju madje mund të shihni formën e bërrylit ose këmbës që ju shkelmon.

“Gjëja e parë që bën një fëmijë është lëvizjet e mëdha të trupit, të tilla si përkulja dhe zgjatja e krahëve dhe këmbëve,” thotë Dr. Keller.

Rrëshqitjet fillojnë rreth 11 javë, pasi sistemi neurologjik zhvillohet, por ju nuk do të ndjeni kthesat ritmike, të përsëritura që sinjalizojnë ato deri shumë më vonë.

Nëse keni qenë duke ndjerë dhimbje në kafazin e brinjëve dhe papritmas është zhdukur, ka të ngjarë që fëmija juaj të ishte në një pozitë para, me kokën e saj të ngjitur në brinjët tuaja dhe ajo/ai u kthye 180 gradë për t’u përgatitur për lindje. /Gazeta Shneta/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *