Si t’i mbroni buzët gjatë dimrit

2018-12-03 në ora 16:01

A jeni duke përjetuar, thatësi, çarje dhe dhembje në buzë? Një dermatolog, ndanë disa këshila se si të mbroni fytyrën tuaj gjatë dimrit.

Përgjatë kohës së ftoftë, shumë njerëz përjetojnë thatësi, carje dhe dhembje në buzë. Pse? Fillimisht lekura e buzëve është shumë e hollë, dhe buzët kanë shumë pak gjëndra vaji për t’i mbajtur ato të lagura, shkruan Today, transmenton Gazeta Shneta.

Mirëpo, ju ndoshta nuk keni ndëgjuar, por buzët e thata janë edhe shenjë e një crregullimi, ose një reaksion alergjikë ndaj furqës së dhëmbëve ose, buzëkuqit.

  1. Mos i lëpini buzët tuaja

Shumë njerëz mendoj se duke lëpir buzet, do të ndihmojnë në tharjen e tyre, e në fakt kjo mund të shkaktojë më shumë tharje dhe carje të buzëve. Enizmat e tretjes dhe bakteriet e pështymës mund të shkaktojnë dëme të mëdha në buzë, duke i lënë ato në gjendje më të keqe sesa kanë qenë.

  1. Eliminoni shkakun e kësaj gjendje

Shpesh herë përdorimi i ndonjë produkti për fytyrë, do ju shkaktonë alergji, andaj duhet të dini reaksionin dhe të i ndaloni këto produkte.

  1. Hidratoni buzët

Për të parandalur, carjet në buzë, ju duhet të përdorni ndonjë vaj enkas për buzë, psh vaselinë. Përdoreni shumë shpesh brenda ditës. Përdoreni këtë vaj edhe gjatë natës, sepse ndihmon më shumë në përmirësimin e dëmit gjatë natës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *