Si të tejkaloni gjendjen e padurueshme të barkqitjeve gjatë shtatzënisë

2019-04-15 në ora 14:16

Ndryshimet hormonale gjatë shtatëzanisë mund të shkaktojnë probleme të tretjes, të tilla si diarreja, kapsllëk dhe gazrat. Sidoqoftë, diarreja gjatë shtatëzanisë mund të rezultojë nga një infeksion i zorrëve ose çrregullime të tjera të traktit të tretjes.

Diarreja e vazhdueshme mund të çojë në dehidrim dhe kequshqyerje. Gjatë shtatzënisë kjo mund të dëmtojë gruan dhe fetusin, dhe gratë shtatzëna me diarre të rënda ose të qëndrueshme duhet të kërkojnë kujdes të menjëhershëm mjekësor.

Diarreja është një gjendje shumë e zakonshme që mund të prekë cilindo, duke përfshirë gratë që janë shtatzëna. Sipas Kolegjit Amerikan të Gastroenterologjisë, nuk ka hulumtime të përditësuara rreth prevalencës së diarresë në gratë shtatzëna.

Një ndryshim që mund të shkaktojë diarre është një rritje në nivelet e prostaglandinës. Prostaglandinat, të tilla si oksitocina, ndihmojnë në stimulimin e kontraktimeve në mitër, por gjithashtu mund të rrisin lëvizjen përgjatë traktit të tretjes.

Nëse fecesi kalon shumë shpejt nëpër zorrët, kjo mund të rezultojë në diarre. Nivelet e rritura të prostaglandinave gjithashtu mund të shkaktojnë diarre gjatë ciklit menstrual.

Prostaglandinat sintetike, siç është medikamenti i quajtur misoprostol, mund të kenë diarre si një efekt anësor. Kjo është për shkak se misoprostoli mund të shkaktojë fecesin për të absorbuar më shumë ujë dhe elektrolite nga stomaku, duke kontribuar në diarre./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *