Si të përballoni dhimbjet e lindjes

2019-07-11 në ora 19:40

Ka shumë gjëra për të menduar nëse jeni duke pritur një fëmijë. Mendimi më i madh është se si do të jetë momenti i lindjes. Ju duhet të mendoni që do të keni disa dhimbje por mund të jetë e vështirë të parashikohet. Gjithkush është ndryshe. Edhe nëse e keni tejkaluar atë më parë, kjo herë mund të jetë ndryshe.

Ka shumë gjëra që ndodhin, nga muskujt tuaj duke kontraktuar me presionin në trupin tuaj, kur fëmija juaj del nga lindja vaginale.

Lindja pa ilaçe

Një nga gjërat më të mira që mund të bëni gjatë shtatzanisë është që të qëndroni aktivë. Ju do të jeni më të fortë dhe do të keni më shumë durim, gjë që mund të jetë e rëndësishme nëse lindja juaj po merr shumë kohë.

Kur vjen koha për lindje, disa gra përdorin edhe metoda të tjera për të lehtësuar dhimbjen, duke përfshië ecjen, masazhin duke u përpjekur për t’u çlodhur.

Medikamente

Ka dy lloje të ilaçeve që mund të lehtësojnë dhimbjen gjatë lindjeve:

Analgesics, zvogëlojnë dhimbjen por ju ende mund t’i ndjeni gjërat.

Anesthetics, ata mund të bllokojnë dhimbjen dhe ndjenjën tjetër.

Spinal block, mjekët mund të përdorin një spinal block përpara lindjeve me prerje secariane por rrallë përdoret në lindje vaginale. Është një injeksion që mirret në fund të shpinës. Zakonisht fillon të punojë brenda pak minutash dhe zgjat 1 orë deri në 2 oreë. Efektet anësore janë të njëjta me to për një epidural./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *