Si të dilatoni më shpejt gjatë procesit të lindjes: Si është e mundur të ndodhë një gjë e tillë

2020-02-13 në ora 19:24

Ndërsa çdo shtatëzani dhe lindje është e ndryshme, shumica e grave do të bien dakord që deri në fund të shtatzënisë së tyre 40-javore, ato janë më shumë sesa të gatshme për të përmbushur bebin e tyre.

Atëherë, çfarë mund të bëhet për të shpejtuar procesin? A është e mundur që disi të dilatoni më shpejt gjatë lindjes, në mënyrë që të mund ta mbani fëmijën tuaj sa më shpejt në duar?

Të kuptuarit më shumë rreth dilatimit dhe fazat e procesit të lindjes mund t’ju japin disa përgjigje shkruan Healthline, përcjell Gazeta Shneta.

Dilatimi është një term i përdorur për hapjen e qafës së mitrës.

Si dilatimi ashtu edhe efikasiteti, i cili i referohet rrallimit të qafës së mitrës, bëhet për të siguruar një hapje nga mitra juaj në kanalin e lindjes, në mënyrë që fëmija juaj të mund të dorëzohet.

Për një lindje vaginale, qafa e mitrës duhet të jetë 10 centimetra e holluar dhe 100 përqind e pastruar.

Në disa raste, gratë do të dilatojnë disa centimetra – javë përpara datës së duhur.

Cilat janë fazat e punës tek lindja?

Normalisht ekzistojnë tre faza të punës gjatë lindjes së fëmijëve.

Faza 1

Faza e parë është faza më e gjatë, dhe është e ndarë në tre pjesë. Gjatë punës së hershme, qafa e mitrës hollohet në 3 cm. Puna aktive ndodh midis 3 dhe 7 cm të dilatuara. Faza e tranzicionit është midis 7 cm dhe dilatim të plotë në 10 cm.

Faza 2

Faza e dytë është pas dilatimit të plotë derisa fëmija të lindë.

Faza 3

Gjatë kësaj faze, placenta dorëzohet.

Sipas gjendjes shëndetësore, e ndonjëhere dhe dëshirës nga ana prindërore, dilatimi mund të bëhet përmes:

Medikamenteve: Mjeku juaj mund të aplikojë hormonin prostaglandinën në mënyrë topike në qafën e mitrës tuaj. Ky hormon bën që qafa e mitrës të zbutet dhe kontraktimet të fillojnë.

Zhveshja e membranave: Nëse qesja juaj amniotike është ende e paprekur, heqja e membranës mund të shkaktojë lindje.

-Një formë sintetike e oksitocinës (hormon) është një mundësi tjetër që mjeku juaj mund ta konsiderojë, veçanërisht nëse forma xhel ose suposte e prostaglandinës nuk po funksionon.

Administrohet përmes një IV (intravenoz), dhe zakonisht sjell kontraktime brenda rreth 30 minutash. /Gazeta Shneta /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *