Si të bëheni më fertile

2019-08-13 në ora 19:00

Të jetosh në një situatë kaotike është një nga arsyet më të mëdha të infertilitetit. Ajo çon në stres, i cili nga ana tjetër, shkakton shumë sëmundje madje edhe paaftësi për t’u ngjizur.

Marrëdhënia seksuale afër ovulacionit rrit shanset për t’u ngjizur. Por, bërja e disa ndryshimeve në stilin e jetës mund të ju ndihmojë në rritjen e pjellorisë tuaj, transmeton Gazeta Shneta.

Menaxhimi i peshës së duhur

Pavarësisht nëse bëhet fjalë për nënpeshë ose mbipeshë, të dyja situata vonojnë procesin e pjellorisë së një gruaje. Prandaj, është e rëndësishme të ruani një peshë ideale trupore të mund të forcojë më tej procesin tuaj të fertilitetit.

Këshilla për spermat e shëndetshme

Sipas ekspertëve, burrat duhet të mbrojnë organet gjenitale të tyre nga burimet e nxehtësisë. Kjo mund të përfshijë banjot e shpeshta të nxehta të dushit, mbajtjen e laptopit mbi kofshë dhe çdo ekspozim të drejtpërdrejtë ndaj nxehtësisë. Rekomandohet gjithashtu që në vend që të veshin pantallona të shkurta, burrat duhet të veshin boksierë pasi siguron hapësirë për frymëmarrjen në zonën e tyre private.

Pirja e duhanit është e dëmshme për shëndetin tuaj të spermës

Pirja e duhanit, qoftë nga gratë apo burrat mund të ulë shanset për pjellori. Tek gratë, pirja e duhanit mund të ndikojë në prodhimin e vezëve dhe te burrat mund të zvogëlojë prodhimin e spermës. Dhe kjo është më e keqe se pirja e duhanit gjatë shtatzanisë./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *