Si ndikon anoreksia, bulimia në fertilitetin tuaj

2019-11-14 në ora 09:28

C’rregullimet e të ngrënit si anoreksia dhe bulimia mund të ndikojnë negativisht në aftësinë tuaj për të mbetur shtatzënë.

Një studim zbuloi se gratë me një histori të tërë kohore të anoreksisë nervoza ose bulimia ishin pothuajse dy herë më të predispozuara krahasuar me popullatën e përgjithshme që kishin kërkuar mjekun për të diskutuar shqetësimet e fertilitetit shkruan VeryWellFamily.

Anoreksia dhe bulimia vijnë me sfida unike të shëndetit fizik dhe mendor transmeton Gazeta Shneta.

Cfarë kanë të përbashkët këto çrregullime : Uljen e depove yndyrore, uljen e depove  proteinore, dhe depo të varfëra të vitaminave dhe mineraleve.

Një nga shenjat klasike të një çrregullimi të ngrënies tek gratë është amenorrea, ose mungesa e menstruacioneve, dhe oligomenorrhea, ose periudha të parregullta.

Nëse nuk rregullohen menstruacionet, kjo zakonisht do të thotë që ju gjithashtu nuk jeni duke ovuluar normalisht. Nëse nuk ovuloni normalisht, do të jetë e vështirë të mbeteni shtatzënë.

Sipas disa studimeve, midis 66 dhe 84 përqind e grave me anoreksi nervozë nuk kanë periudha menstruale, dhe midis 6 dhe 11 përqind kanë cikle të parregullta.

Për gratë me bulimia nervosa, diku midis 7 dhe 40 përqind përjetojnë amenorrhea dhe midis 36 dhe 64 përqind kanë periudha të parregullta.

Gratë që kishin indeks truporë të ulët,si dhe konsum të ulët kalori kanë më shumë të ngjarë të kenë parregullsi menstruale./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *