Shtatzëna, kujdes: Këto janë shenjat që tregojnë se foshnja juaj ka probleme

2018-05-16 në ora 15:24

Nëse ekziston një problem me fetusin gjatë periudhës së shtatzënisë, është e vështirë për ta kuptuar.

Megjithatë, Mom Junction ka treguar disa nga shenjat që mund të jenë tregues të një problemi të foshnjës, transmeton Gazeta Shneta.

1. Rrahjet e zemrës

Ju do të jeni në gjendje t’i dëgjoni të rrahjet e zemrës së foshnjës që nga java e 10-të e shtatzënisë. Zemra, në të vërtetë, fillon të rrahë nga java e 5-të, por ju mund ta dëgjoni atë vetëm 5 javë më vonë.

Megjithatë, nëse nuk dëgjoni rrahjet e zemrës as pas këtyre javëve, u rekomandohet të vizitoni ofruesin tuaj shëndetësor menjëherë.

2. Dhimbjet e barkut

Dhimbjet e barkut gjatë shtatzënisë kanë të ngjarë të ndodhin për shkak të ndryshimeve të shpejta që trupi juaj kalon. Dhimbjet e tilla mund të shfaqen edhe në tremujorin e dytë ose të tretë dhe mund të nënkuptojnë një lindje të hershme, sëmundje apo edhe një abort.

3. Gjakderdhja

Gjakderdhja në çfarëdo periudhe të shtatzënisë është një shenjë e keqe – sidomos ajo vaginale. Ndonjëherë kjo mund të jetë shenjë e një aborti.
4. Dhimbje të forta në shpinë
Nëse dhimbjet në shpinë janë të pakontrollueshme dhe të gjata, mund të jenë një tregues të ndonjë problemi me fshikëz ose veshkë. Një infeksion gjatë shtatzënisë mund të jetë prezent.
5. Moslëvizje të bebes
Pas rreth 20 javësh shtatzënie, ju duhet të përjetoni dhjetë shqelmime në çdo dy orë. Nëse foshnja nuk po godet aq shumë, ndoshta ajo është nën ankth. Përsëri, kjo është diçka që duhet kontrolluar./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *