Shpëtoni nga lëkura e lëshuar pas lindjes me këto metoda

2018-03-23 në ora 21:44

Pjesa më e madhe e kësaj ka të bëjë me peshën që keni fituar, sa stomaku dhe lëkura janë shtrirë dhe çfarë përbën në gjenetikën tuaj, kur bëhet fjalë për elasticitetin e lëkurës dhe kolagjenin.

Problemi mund të jetë tepër zhgënjyes nëse jeni duke punuar aq shumë për të humbur peshë pas lindjes, por ende nuk po e shihni stomakun “të duket” se jeni duke punuar drejt. Për fat të mirë, ka gjëra që mund të bëni për të përmirësuar gjendjen e lëkurës së lëshuar.

Ju nuk mund të jeni në gjendje të heqni plotësisht lëkurën pa kirurgji, por kjo nuk do të thotë se nuk ia vlen të provoni.

Fillimisht, sigurohuni që çështja me të cilën po merreni është me të vërtetë lëkurë e lëshuar dhe jo thjesht dhjam i pjesës së jashtme të trupit. Ndërsa kalibrat janë të dobishëm për këtë lloj të testimit, shumica e nënave nuk kanë qasje në këtë lloj të testit, kështu që në vend të kësaj, këtu janë disa metoda që mund t’i provoni në shtëpi:

Humbisni peshë ngadalë

Pra shumë gra janë kaq të ngazëllyera për të humbur peshën e tyre pas lindjes, por mbani mend, madje edhe mes emocioneve, ta bëni këtë në një mënyrë të ngadalshme, të shëndetshme dhe të qëndrueshme. Humbja e peshës shumë shpejt do të shtojë vetëm problemin e lëkurës së lëshuar.

Nëse ju humbni peshë shpejt ju do të humbni të dyja, yndyrën dhe muskujt. Muskuli është një faktor kyç jo vetëm në mbajtjen e metabolizmit tuaj duke punuar si duhet, por edhe në dhënien e një forme të ngushtë, të tonifikuar, dhe të  dobët që ju dëshironi.

Qëndroni të hidratuar

Uji do të ndihmojë hidratimin e lëkurës tuaj, duke e bërë atë më elastike. Kjo do të ndihmojë trupin tuaj për të djegur kalori më efektivisht. Për më tepër, kjo do të ndihmojë në zvogëlimin e mbajtjes së ujit në zonën tuaj të barkut, gjë që mund ta bëjë pamjen e lëkurës së lëshuar më pak të dukshme. Nëse ju nuk keni qenë duke pirë ujë, kjo është një arsye e mirë për të filluar.

Ngritja e peshave

Shumë nëna mungojnë lidhjen midis ngritjes së peshave dhe shtrëngimit të lëkurës së lirshme. Ato kanë frikë të forcojnë trenin për shkak të frikës nga “grumbullimi”, por ajo që shumë gra nuk e kuptojnë është se trajnimi i forcës do të ndihmojë në përmirësimin e tonit të muskujve dhe do t’ju japë muskujt më të dobët, duke rezultuar në një metabolizëm më të lartë dhe një shtrëngim më të madh , që duket më dinjitoz.

Vendosja e muskujve nën lëkurën e lirshme mund t’ju ndihmojë të ngjitni dhe të shtrëngoni zonën tuaj të stomakut.

Keni parasyshë kortizolin tuaj

Hormonet luajnë një rol të madh në humbjen e yndyrës, shtrëngimit dhe tonifikimit të trupit tuaj. Ajo që ju mund të mendoni është lëkura e lirshme në të vërtetë mund të jetë yndyrë trupi shtesë i ruajtur në barkun tuaj.

Në mënyrë të veçantë kur bëhet fjalë për lëkurë të lirshme pas shtatzënisë, hormoni kortizolit luan një rol të madh. Kortizoli është një hormon katabolik (duke shkaktuar një thyerje të muskujve të ligët).

Ndarja e këtij muskuli çon në uljen e kapacitetit metabolik dhe rritjen e ruajtjes së yndyrës. Kortisoli dëmton shtrëngimin e muskujve, si dhe tonin për të zbuluar formën e muskujve.

Përveç këshillave të mësipërme, mund të ketë disa gjëra që mund të konsideroni për të përmirësuar elasticitetin e lëkurës tuaj. Kur lëkura humbet elasticitetin, nuk mund të kthehet më në madhësinë e duhur.

Elasticiteti i lëkurës zvogëlohet natyrshëm në moshën tonë, por kjo është një çështje që përballen gratë e të gjitha moshave. Sa i përket përmirësimit të elasticitetit, hulumtimet tregojnë se kjo është kryesisht një punë brenda, dmth, ushqimet që hamë.

Nëse nuk mund t’i merrni të gjitha vitaminat dhe mineralet që ju nevojiten nga ushqimet e plota, shtesat që marrim, mund të ndihmojnë. Shiko për gjëra të tilla si Vitamina C: e cila është e domosdoshme për prodhimin e kolagjenit dhe elastinës, Vitamina E: e cila punon brenda lëkurës tuaj si një antioksidant dhe Vitamina D: e cila ndihmon në rregullimin e rritjes së qelizave të reja të lëkurës.  / Gazeta Shneta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *