Shkenctarët zbulojnë se gjenet përcaktojnë nivelin e edukimit të fëmijës suaj

2018-10-19 në ora 03:25

Sa shumë që arrin fëmija juaj në shkollë mund të përcaktohet nga gjenet e tij/saj. Shkencëtarët kanë zbuluar se 74 gjene mund të ndikojnë se sa mirë mund të përformonte fëmija juaj në shkollë transmeton Gazeta Shneta.

Gjithashtu rezulton se shumë ndikime të tjera siç janë rrethanat familjare, mundësitë mund të kenë ndonjë ndikim në aftësinë e fëmijës suaj në shkollë.

Hulumtuesit kanë zbuluar gjithashtu se gjenet që janë izoluar nga studimi ishin kryesisht aktive në tru sidomos gjatë periudhës prenatale dhe për këtë arsye mund të luajnë një rol të rëndësishëm në zhvillimin nervor.

Megjithatë, shkencarët theksojnë se ndryshimet mjedisore ndikojnë në ndryshimet e gjeneve në lidhje me sjelljen në shkollë./Gazeta Shneta/.

– Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *