Shkenca krijon hibridet e para njerëzore përmes deleve

2018-02-18 në ora 19:51

Shkencëtarët kanë krijuar hibridet e para ndonjëherë njerëzore, duke hapur rrugën që organet të rriten në kafshë të cilat mund të transplantohen në njerëz.

Projekti i suksesshëm i Universitetit Stanford mund të hapë gjithashtu derën për të gjetur një kurë për diabetin e tipit 1 duke krijuar pankreasit të shëndetshëm për të rregulluar sheqerin në gjak, njofton Klan Kosova.

Ndërsa shkencëtarët kanë zhvilluar më parë hibride të njeriut të derrave, duke shkaktuar eksitim që ata mund t’i përdorin ato të rriten organet njerëzore, asnjë ekip nuk ka qenë në gjendje ta marrë atë në hapin tjetër.

Por ekipi i Stanford-it, i cili tashmë ka transplantuar me sukses pankreasit në minj, është i informuar që të jetë i pari pas tani që kanë prodhuar një model të njeriut-dele për t’u përdorur, shkruan Daily Mail.

“Ne kemi krijuar tashmë një pankreas të miut në minjtë dhe më pas i kemi transplantuar ata në miun diabetik dhe ishin në gjendje të tregonin pothuajse një shërim të plotë”, tha drejtori i projektit Dr Hiro Nakuachi, një profesor i gjenetikës në Stanford. Konferencë shkencore.

“Kjo mund të zgjasë pesë vjet ose mund të zgjasë 10 vjet, por mendoj se përfundimisht do të jemi në gjendje ta bëjmë këtë’’ është shprehur Hiro Nakuachi.

Zbulimi mund të ndihmojë gjithashtu në zbutjen e mungesës globale të donatorëve të organeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *