Shkaqet e zakonshme të kruarjes dhe djegies vaginale

2020-04-05 në ora 19:36

Kruarja vaginale dhe djegia janë sinjale se diçka nuk është në gjendje të mirë në vaginën tuaj.

Ekzistojnë disa lloje të kushteve vaginale që mund të shkaktojnë kruarje dhe djegie, veçanërisht infeksione të caktuara, transmeton Gazeta Shneta.

Infeksione të majave

Kruajtja dhe djegia janë dy ose më shumë simptoma të mundshme të një infeksioni të majave dhe vetë infeksioni është mjaft i zakonshëm. Simptomat e tjera të një infeksioni të majave përfshijnë një rrjedhje vaginale të trashë, të bardhë dhe ënjtje të labies.

Infeksionet e majave ndonjëherë mund të përhapen përmes seksit, megjithëse nuk është një infeksion seksualisht i transmetueshëm.

Infeksionet e majave janë më të zakonshme tek gratë që janë aktive seksuale sesa tek gratë që nuk janë. Stresi, shtatzania, një sistem i dobësuar imunitar, diabeti dhe marrja e antibiotikëve ose përdorimi i kontraceptivëve hormonal gjithashtu mund të rrisin shanse ttuaja për të zhvilluar një infeksion të majave.

Infeksione të tjera vaginale

Infeksione të tjera vaginale, përfshirë vaginozën bakteriale, trichomoniasis, herpes gjenital dhe morrat pubike mund të jenë faktorë dhe ndonjëherë gabohen për një infeksion të majave.

Përveç kruajtjes, vaginoza bakteriale shpesh shoqërohet me rrjedhje të vaginës dhe një aromë të keqe pas seksit. Një parazit një qelizor i quajtur trichomoniasis mund të shkaktojë rrjedhje vaginale me gëzof, të verdhë dhe të gjelbër si dhe kruajtje.

As vaginoza bakteriale dhe as trichomoniasis nuk mund të trajtohen me produkte OTC (nevojitet një antibiotik i caktuar), kështu që konsultohuni me mjekun nëse dyshoni për një infeksion të tillë.

Një infeksion tjetër që mund të shkaktojë kruajtje vaginale janë morrat pubike, e njohur edhe si “gaforret”. Këto insekte të imëta jetojnë në flokët pubike dhe mund të trajtohen ose me produkte pa recetë ose me recetë.

Më në fund, herpesi gjenital, i cili është një infeksion seksualisht i transmetueshëm si trichomoniasis dhe morrat pubike, mund të shkaktojnë kruajtje dhe djegie në zonën vaginale, së bashku me një ose më shumë plagë të mbushura me lëng në lëkurë. /GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *