Shkaqet dhe simptomat e abortit të hershëm

2020-02-06 në ora 15:11

Aborti,rrallë herë që flitet për aspektin e shtatzënisë. Megjithëse shumica e njerëzve janë të vetëdijshëm për këtë, shumë janë të pavëmendshëm se sa shpesh ndodh.

Aborti i hershëm – Lëvizja e parakohshme ndodh gjatë tremujorit të parë të shtatzënisë, zakonisht midis 12 javëve të para të marrjes së një testi që konfirmon shtatzëninë shkruan parenting.firstcry, trasnmeton GazetaShneta.

Vlerësohet se 10-20 përqind e të gjitha testeve pozitive të shtatzënisë, përfundojnë në një abort.

Sa herët mund të keni një abort? Besohet se pesëdhjetë përqind e shtatzënive përfundojnë përpara dy javëve të para. Shumë gra që përjetojnë një keqtrajtim këtë fillim nuk janë të vetëdijshëm se kanë pasur një abort. Kjo do të thotë që numri i aborteve të hershme shpesh raportohet dhe është e vështirë të jepet një numër i saktë.

Shenjat dhe simptomat e një aborti të hershëm:

Është për tu përmendur se simptomat e hershme të abortit 2 javë pas shtatzënisë mund të jenë të vështira për t’u zbuluar.

Për shkak të ngërçeve dhe të qenit i dukshëm normal gjatë shtatzënisë, nuk mund të konkludohet se ekziston rreziku i abortit bazuar në këto ngjarje. Do të ketë ndonjë arsye për shqetësim kur ngërçet dhe njollat ​​ të gjakut vërehen njëkohësisht.

Në këto situata, është shumë e vështirë të konkludohet nëse një keqtrajtim i hershëm ka ndodhur me të vërtetë.

Ju mund të pyesni veten – “A është dhimbja e poshtme e shpinës shenjën e abortit?” Dhimbja e rëndë e shpinës shpesh është shoqëruar me një abort të mundshëm. Sidoqoftë, nëse dikush po përjeton dhimbje në shpinë, mund të jetë gjithashtu, sepse trupi po rritet si rezultat i zgjerimit të mitrës. Kjo vë një tendosje në shpinë duke rezultuar në dhimbje./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *