Shkaktarët e kancerit vaginal

2019-08-15 në ora 20:37

Kanceri vaginal është një lloj i rrallë i kancerit që fillon në vaginë ose përhapet në të nga pjesët e tjera të trupit si në qafën e mitrës pastaj edhe në vezoren.

Lloji i mëparshëm quhet kancer primar vaginal, ndërsa lloj i fundit njihet si kanceri vaginal sekondar. Shkaku i saktë i kancereve vaginale është i panjohur. Një numër i madh faktorësh mund të shkaktojnë që qelizat e vaginës të bëhen kanceroze.

Kanceri vaginal është një kancer i rrallë që mund të fillojë në vaginë ose të përhapet në qafën e mitrës.

Po ashtu varet edhe nga mosha dhe problematikat e tjera si: Virusi papilloma, kanceri cervikal, pirja e duhanit, radioterapi pelvike, anomalitë në vaginë etj.

Problematikë tjetër poashtu mund të jetë edhe veshja e cila mund të lëndojë në masë të madhe vaginën tuaj./KlinikaMedica/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *