Shërimi dhe rikuperimi pas lindjes: Qepja, gjakderdhja dhe hemorroidet

2019-12-04 në ora 21:32

Pavarësisht se si keni lindur, vaginale apo cezariane, në shtëpi apo në spital pas 36 orësh tentim lindjesh trupi juaj do të pësojë disa lëndime.

Por, gjatë ditëve dhe javëve pas lindjes, trupi juaj kalon në një proces shërimi që është krejtësisht normal dhe i natyrshëm, transmeton Gazeta Shneta.

Dhimbjet vaginale, kruarjet, dhimbjet dhe shërimi pas lindjes

Pas lindjes vaginale, të gjitha nënat duhet të presin disa dhimbje, dhimbje koke, fryrje ose ënjtje në zonën e vaginës.

Disa nëna kanë lot vaginal ndërsa e lindin foshnjën e tyre. Në fund të fundit, deri në kohën kur fëmija juaj është gati për të lindur, koka e saj është madhësia e një pjepri.

Këshilla shëruese për vaginën tuaj pas lindjes

Merreni lehtë me trupin tuaj: bëni gjumë, pushoni dhe lejoni vetës të prisni pak

Merreni një shishe dhe mbusheni me ujë të nxehtë: kjo mund të lehtësojë çdo djegie dhe ta mbajë zonën të pastër për të shmangur infeksionin.

Gjakderdhje pas lindjes, shkarkime dhe ngërçi

Duke filluar menjëherë pas lindjes, trupi juaj do të fillojë të derdhë gjak dhe pjesë të mitrës të quajtur lochia. Gjakderdhja dhe shkarkimi janë më të rënda ditët e para pas lindjes dhe sasitë e zvogëlimit mund të zgjasin 5-10 ditë me rrjedhje të lehtë ose njollë duke vazhduar për 4-6 javë./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *