Sa ml ujë duhet t’i jepni bebes suaj për herë të parë, është më shumë se sa keni menduar

2018-06-14 në ora 19:43

Ka një arsye pse uji është pjesë përbërëse e çdo trupi. Është burimi i jetës dhe burimi i gjithë zhvillimit. Por, duke ndihmuar që fëmija të pijë shumë ujë është një punë më e lehtë se sa të bëhet një gjë e tillë.

Uji për të vegjëlit jo vetëm që i bën muskujt të funksionojnë në mënyrë efikase, por gjithashtu ndihmon që truri të funksionojë në mënyrë optimale. Nuk është e pazakontë që prindërit të besojnë se është mirë që fëmijët e tyre të pijnë ujë për sa kohë që pijnë qumësht ose pije të tjera të aromatizuara.

Ndërsa është e vërtetë që qumështi, lëngjet dhe pije të tjera të buta kontribuojnë në kërkesat e ujit për trupin; marrja e tyre duhet të jetë e kufizuar.

Megjithëse nuk ka shumë qartësi të sasisë ideale të ujit, pediatrit në mbarë botën pajtohen se mosha midis 1 dhe 3 është koha e përkryer për të futur në mesin e fëmijëve zakonin e ujit të pijshëm, transmeton Gazeta Shneta.

Çfarë është futja e rekomanduar e ujit në ditë për të vegjëlit. USDA rekomandon që fëmijët në grupmoshën 1 deri në 3 vjeç duhet të pinë rreth pesë e gjysmë gota ujë çdo ditë. Por kjo mund të vijë nga një përzierje e pijeve si qumështi dhe lëngjet, përveç ujit nga ushqimeve.

Shoqata Amerikane e Pediatërve i këshillon prindërit që të kufizojnë qumështin e lëngut  aromatizuar në vetëm 4-6 gota në ditë. Ata rekomandojnë lëng 100% në vend të pijeve të buta ose gazuara.

Sa i përket qumështit të aromatizuar, AAP u kërkon prindërve që të rrinë në qumështin që ka sasi të ulët të yndyrës./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *