Rrjedhje vaginale gjatë shtatzënisë, ja kur duhet ta telefononi mjekun tuaj

2018-10-13 në ora 11:57

Nëse jeni duke pasur rrjedhje të lëngut nga vagina para 37 javëve të shtatzënisë kjo mund të nënkuptojë që ujërat tuaja janë thyer herët. Kontaktoni njësinë tuaj të lindjes në mënyrë që një mjek apo mami të mund të kontrollojë shëndetin e fëmijës tuaj.

Ju mund të keni nevojë për trajtim nëse ka shenja të një infeksioni.

Pasi të jenë thyer ujërat tuaja, fëmija juaj ka më pak mbrojtje kundër infeksionit. Ose mund të keni tashmë një infeksion që ka bërë që ujërat të thyhen. Mund t’ju duhet të përgatiteni për një lindje të parakohshme.

Ju do të keni një ekip specialistësh në dorë në spital për t’u siguruar që ju dhe fëmija juaj të merrni kujdesin e duhur, transmeton Gazeta Shneta.

Kur uji juaj thyhet pas 37 javësh, ka gjasa që të shkoni në lindje brenda ditës tjetër. Telefononi maminë ose njësinë e maternitetit për t’u treguar atyre se çfarë ka ndodhur.

Juve  ndoshta do t’ju kërkohet të shkoni në spital për t’u kontrolluar  dhe për të diskutuar se çfarë është më mirë të bëni nëse lindja juaj nuk fillon brenda 24 orëve.

Nëse keni papritur etje mund të jetë një shenjë e dehidrimit. Ju duhet të pini më shumë lëngje kur jeni shtatzënë./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *