Rreziqet e mbështjelljes së foshnjës që askush nuk ju ka treguar

2018-07-13 në ora 19:25

Mbështjellja është praktika e lashtë e mbështjelljes së fëmijës suaj në një batanije ose fletë të hollë, për ta ndihmuar atë të ndihen të sigurt dhe të qetë.

Shumë kultura kanë përdorur për shekuj me radhë, si një mënyrë për të ndihmuar fëmijët të ndjehen më të vendosur dhe si një metodë për t’i ndihmuar ata të flejnë. Tani po bëhet gjithnjë e më popullore në Britani të Madhe, pasi prindërit mendojnë se mbështjellja ndihmon në qetësimin e fëmijës dhe në zvogëlimin e rreziqeve, transmeton Gazeta Shneta.

Fëmija juaj mund të flejë për periudha më të gjata, nëse ajo nuk është zgjuar nga refleksi i saj. Vrapimi mund të ndihmojë gjithashtu ta qetësojë kur ajo të jetë tepër e stimuluar.

Disa ekspertë mendojnë se mbështjellja ndihmon në rikrijimin e ndjenjës së sigurisë që fëmija juaj kishte në miter. kur ajo kishte më pak hapësirë ​​për të lëvizur.

Ndjenja e “mbajtjes” dhe të qetësimit mund të ndihmojë në qetësimin e saj, kështu që mund të gjeni që fëmija juaj ndihmon të qajë më pak./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *