Rëndësia e ultrazërit për testimin dhe trajtimin e çështjeve me fertilitet

2020-02-01 në ora 22:31

Skanimet me ultratinguj janë një pjesë thelbësore e testimit të infertilitetit dhe mundësi trajtimi të fertilitetit.

Ultratingujt e bërë gjatë shtatzanisë në mes ose më vonë janë zakonisht ultratinguj abdominal shkruan VeryWellFamily, përcjell Gazeta Shneta.

Për testimin dhe trajtimin e fertilitetit, shumica e ultratingujve bëhen në mënyrë transvaginale – domethënë përmes vaginës.

Gjatë testimit të infertilitetit, skanimet me ultratinguj mund të japin informacione mbi vezoret, rreshtimin endometrial dhe mitrën.

Ultratingujt e specializuar mund të përdoren për të vlerësuar rezervat e vezoreve, formën e mitrës në më shumë detaje, dhe nëse tubat fallopiane janë të hapura ose të bllokuara.

Ultratingulli përdoret gjithashtu gjatë IVF për marrjen e vezëve, për të udhëhequr gjilpërën përmes murit vaginal drejt vezoreve. Disa mjekë përdorin ultratinguj gjatë transferimit të embrionit.

Skanimet me ultratinguj funksionojnë duke përdorur valë zanore me frekuencë të lartë për të krijuar një imazh të organeve tuaja të brendshme.  /Gazeta Shneta /

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *