Rastet kur testi i shtatzanisë bëhet në mënyrë të gabuar

2020-01-11 në ora 18:30

Rezultatet e testit të shtatzënisë mund të ndryshojnë jetën, por gjithashtu mund (ndonjëherë) të jenë të gabuara.

Testet e shtatzënisë shpallen 99 për qind të sakta, nëse bëhen si duhet. Por, ndonjëherë faktorë të tjerë ndikojnë në rezultatet e rreme të testit të shtatzënisë.

Një tjetër shqetësim mjekësor- Të gjitha kanceret prodhojnë një lloj hormoni, dhe disa qeliza të kancerit prodhojnë beta HCG, të cilat mund të ndikojnë në rezultatet e testit të shtatzënisë.

Urinë jo e freskët – Kjo ka më shumë gjasa të shkaktojë një test të rremë të shtatzënisë, por ende nuk vlen asgjë.

Një fillim i rremë – Nëse një grua bëhet shtatzënë por vuan nga aborti, ka ende hormone në trup që do të aludojnë në mbajtjen e një fëmije. Ka diçka që quhet shtatzëni kimike, që të çon në një test pozitiv, por asgjë nuk ndodh më pas. Një implant i vezëve në mitër, dhe HCG prodhohet nga qelizat që do të kishin zhvilluar në placentë.

Marrja e pilulave – Marrja e pilulave si Advil nuk ndikon në rezultatet e testit të shtatzënisë, por disa ilaçe të përshkruara mund të kenë një ndikim të fortë./KlinikaMedica/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *