Pse i keni duart e ftohta gjatë gjithë kohës

2019-02-05 në ora 08:12

Shpesh ndodh që njerëzit ankohen se duart e tyre janë të ftohta edhe kur nuk janë në një mjedis të ftohtë. Ky nuk është një fenomen i pazakontë, sipas hulumtimeve, trupi rregullon temperaturën e tij dhe nuk duhet të ketë vend për t’u shqetësuar.

Ekspertët nga Klinika Mayo, e kanë sjellë këtë fenomen më afër pacientëve nëpërmjet shkaqeve dhe simptomave themelore, si dhe rekomandimet se çfarë duhet të bëjnë.

Megjithatë, nëse i keni duart e ftohta me një ndryshim në ngjyrën e lëkurës, kjo mund të jetë një shenjë paralajmëruese. Duar të ftohta mund të tregojnë një problem me nervat ose qarkullimin e gjakut, si dhe me inde të dëmtuara në pëllëmbë apo gishta.

Simptomat më të zakonshme të duarve të ftohta: pëllëmbët e ftohta ose gishtat, ndryshimi në ngjyrën e lëkurës në duar (zakonisht blu ose të bardhë), ngurtësi ose djegie.

Shkaku i duarve të ftohta, përveç dhimbjes, në një mjedis të ftohtë, më shpesh tregojnë për qarkullimin e dobët të enëve të gjakut në duar. Shkaqet shtesë të duarve të ftohta përfshijnë: anemi, diabet. Nëse jeni të shqetësuar për duar vazhdimisht të ftohta, vizitoni mjekun për një kontroll.

Ai mund të kontrollojë nëse shkaktohet nga një qarkullim apo problem nervor. Qëllimi i terapisë është gjetja e shkakut. Ndryshimet në stilin e jetesës ose kushtet e punës mund të përmirësojnë simptomat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *