Pse gratë abortojnë

2019-10-09 në ora 11:43

Të kuptuarit e arsyjeve të grave për abort mund të ndihmojë në personalizimin e debatit mbi këtë çështje, të korrigjoni keqkuptimet publike dhe të lejoni mundësinë e dhembshurisë. Si vendosin gratë që është gjëja e duhur për të bërë, jo vetëm për veten e tyre, por edhe për fëmijën e palindur dhe fëmijët e tjerë?

Fatkeqësisht, nuk ka shumë vende ku gratë mund të flasin për arsyet e abortit të tyre  ose për ndjenjat e tyre pasi të kërkojnë një abort pa u gjykuar. Edhe pse aborti është procedura më e zakonshme kirurgjikale e kryer për gratë në SH.B.A. ai është gjithashtu më i stigmatizuari tregon verywellhealth, përcjell GazetaShneta.

Arsyet e zakonshme të abortit

Sipas hulumtimeve të mbledhura nga viti 2008 deri në 2010, përgjigjet më të cituara që gratë japin si arsye për abort (dhe përqindja e grave që i siguruan) janë këto: Vini re se gratë ishin në gjendje të jepnin arsye të shumta në këtë studim:

Jo i përgatitur financiarisht: 40 përqind

Koha e keqe, jo e gatshme, ose e paplanifikuar: 36 përqind

Arsyet që lidhen me partnerin (përfshirë marrëdhënien është e keqe ose e re, ajo nuk dëshiron të jetë nënë e vetme, partneri i saj nuk është mbështetës, nuk dëshiron fëmijën, është abuziv, ose është djali i gabuar): 31 përqind

Duhet të përqendrohemi te fëmijët e saj të tjerë: 29 përqind

Jo i përgatitur emocionalisht ose mendërisht: 19 përqind

Ndërhyn në planet arsimore ose profesionale: 20 përqind

Arsyet që lidhen me shëndetin (përfshin shqetësimin për shëndetin e saj, shëndetin e fetusit, përdorimin e ilaçeve pa recetë, alkoolit ose duhanit): 12 përqind

Dëshironi një jetë më të mirë për një fëmijë sesa mund të sigurojë: 12 përqind

Jo i pavarur apo i pjekur sa duhet për një fëmijë: 7 përqind

Ndikimet nga familja ose miqtë: 5 përqind

Nuk dëshiron një fëmijë ose ta vendosë fëmijën për birësim: 4 përqind

Çesështjet në lidhje me partnerët: 31 përqind./GazetaShneta/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *